Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla tar cykelvägen

Annons

Jag har påpekat detta förr och det tål att nämnas igen: Varför får trafiken på cykelvägen vid Kristinelundsgården fortsätta i den utsträckning den nu gör? 95 procent av all trafik som ska till området Norra Järvstavägen 24-30 sker via nämnda cykelväg.

Taxi, privatbilister, varubilar – alla kommer och kör ut via en väg som är till för cyklister och gående. Felet är att de inte hittar den väg som ska användas. Den finns inte utmärkt via GPS och då finns den väl inte enligt föraren.

Det finns tre olika vägar med adress Norra Järvstavägen. Bara detta måste ju ställa till det. Vi som bor mot denna cykelväg får finna oss i en alltmer ökande biltrafik. Störande samt ganska farligt med tanke på att det också är vägen till Källöskolorna.

Jag har haft kontakt med både kommunen och Gavlegårdarna men ingen klarar tydligen av att stävja detta lagöverträdande beteendet hos både yrkesförare och privatbilister. Ynkligt!

Bredda vägen som ska användas in till vårt bostadsområde, märk ut vägen på ett tydligare sätt. Bomma infarterna från cykelvägen. Kräv att all trafik till Kristinelundsgården ska ske till och från huvudingången på gaveln mot Källö.

Då kanske vi får chans att slippa bli väckta och dessutom kanske vi kan utnyttja uteplatser och balkonger utan att behöva andas in avgaser.

Trött på biltrafik på cykelväg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons