Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla yrkesgrupper är lika viktiga

Annons

Jag tycker att det är bra att du får fin kontakt med undersköterskorna. Det är de som bedriver det mest patientnära arbetet såsom att hjälpa till vid toalettbesök, duschning, matning och så vidare. Det är viktigt att som patient känna sig trygg i de stunderna. Undersköterskorna gör ett fantastiskt jobb och deras lön ska självklart värderas därefter.

Inom vården finns många olika yrkesgrupper som kräver olika utbildning. Alla dessa yrkesgrupper är viktiga för att vården kring patienten ska fungera. De olika yrkesgrupperna ska inte göra varandras jobb utan göra det jobb som de har utbildning för och är bäst på.

Anledningen till att du inte ser så mycket av sjuksköterskorna är att de förutom att sköta den basala omvårdnaden av patienten också sköter en annan del av den viktiga vård som du som patient behöver. Det kan vara att sitta i rond med andra yrkesgrupper, förbereda undersökningar, provtagningar, medicindelning, ta kontakt med andra vårdinstanser, journalföra din vård och så vidare.

Om vi sitter på kontoret med stängd dörr så är det för att koncentrera oss på vårt jobb så att inget blir fel. Om vi skrattar på arbetstid är för mig bara positivt att du ser. Jag ser också många kollegor som gråter på jobbet på grund av hög arbetsbörda.

Att byta jobb är så klart en lösning för att få upp sin lön. Men att få rätt lön för den utbildning, kompetens och det ansvar varje yrkesgrupp har vore ju bättre. Jag är säker på att man som patient eller anhörig vill ha den bästa vården för sig eller sina nära och kära. Den vården får man bara av utbildad personal och därför måste utbildning löna sig.

Sjuksköterskan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons