Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltför många litar till GPS

Annons

Det är galet att taxichauffören från södra Hälsingland som misstänks för våldshandling då han kört färdtjänst enbart stängs av från detta uppdrag. Tills domen faller borde han ju ha totalt yrkesförbud som taxichaufför.

Men tyvärr är det inte så enkelt så att stora taxiföretag är en garanti för trygga resor här i Gävle. Det spelar ingen roll vilket bolag som kör, om man åker färdtjänst eller betalar kontant. Alltför många förare hittar inte i centrala Gävle och sätter all sin tro till GPS, som inte alltid stämmer med verkligheten. De lämnar av vid fel adress, är nonchalanta och har svårigheter med att läsa skyltar och föra ett enkelt samtal på svenska.

Får den som kör upp för taxilegitimation någon utbildning på närmiljöns gator samt information om vett och etikett? Tänker man som taxichaufför att man utför en tjänst? Det är inte heller så roligt med alla ”taximammor”, alltså kvinnliga chaufförer som tycker det är viktigare med vård och omsorg än en trygg taxiresa på vägen.

Taxirörelsen borde verkligen se över och ha vissa riktlinjer för sina förare samt hämta kunskap och lärdom hos den äldre generationen, som fick lov att lära sig gatorna utantill och oftast hade förmågan att ge god service som inte övergick i oro. Tänk på det, ni taxiägare och förare, att vi kunder är en förutsättning för att ni ska kunna driva er verksamhet.

Reflexion

(särskilt efter den 2/2 då två taxiresor utfördes med Gävles två stora taxiföretag, men med mindre lyckat resultat)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons