Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älska din nästa såsom dig själv

Kristna högerextremisters tankegångar och handlingar gör mig mycket förvirrad. Vad kan inte ske när fundamentalism blandas med omänsklig djävulskap?

Annons

Från kristendomen utgår våra värderingar när det gäller vanlig medmänsklighet. När Kristus ger lärjungarna uppdraget att gå ut i hela världen och berätta om evangelierna betyder det att man ska berätta det glada budskapet, inte att man ska gå ut och döda oliktänkande. Eller skada någon annan.

Har du en dammig bibel i bokhyllan? Varför inte läsa Lukasevangeliet och ta reda på det goda som berättas där?

I Gamla testamentet står det tio budord, ett av dem lyder: ”Du ska icke dräpa.”

Detta budord gäller både de kristna och judarna. Varför det inte efterlevs är obegripligt. Inom de båda religionerna finns det många människor som inget högre vill än att leva i fred.

Sverige är ett mångkulturellt land. Och det har inte gått så lång tid sedan somliga av mina förfäder invandrade från Savolax i Finland för att bruka den magra jorden i finnmarkerna. Och andra förfäder till mig, som tillhör en av de grupper som utgör Sveriges urbefolkning. De skötte sina renar, jojkade och tydde trolltrummans tecken.

Var har du själv dina rötter?

När du har läst detta tänker du att jag är kristen. Men det är jag inte, för jag kan inte på något sätt leva upp till det liv som jag skulle vilja leva för att kunna gå i den mans fotspår som jag känner sådan stor kärlek till.

Han har hela min sympati. Och jag önskar så att vi människor ska kunna ta till oss allt det som han ville lära oss och leva efter det: ”Du ska älska din nästa såsom dig själv” och ”Allt som du vill att människorna ska göra för dig, det ska du göra för dem”.

Kaspera Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons