Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angrip lagen, inte personen

/
  • Sportchefen Stisse Åbergs krönika om serveringsreglerna på Strömvallen har fått fler skribenter att fatta pennan.

Annons

Svar på Stisse Åbergs krönika den 31/3:

Magister Stisse gör i torsdagens GD ett pinsamt försök att utbilda befolkningen i den del av landet där man har en dokumenterat låg utbildningsnivå.

Denna gång är ämnet Sveriges alkohollagstiftning.

Han förfasar sig över hur reglerna för utskänkning till slutet sällskap, i detta fall VIP-tältet på Strömvallen, är skrivna.

Hör och häpna alla medborgare: Gefle IF måste veta i förväg vilka som man pytsar ut öl till. En regel som gäller för ALLA som vill skänka ut i slutet sällskap och som inte bara slår blint mot de små och svaga i samhället som Stisse värnar om. Dessa är i detta fall GIF och deras sponsorer för vilka reglerna är ett oöverstigligt hinder och innebär ansträngningar av gigantiska format.

Enligt magistern utövar den bespottade alkoholhandläggaren på Gävle kommun ett komplett missbruk av makt när denna följer gällande lagstiftning.

Inte för en sekund föresvävar det spottchefen, förlåt sportchefen skall det vara, att det kanske är lagstiftningen man borde kritisera och inte den som skall tillämpa den.

Förklaringen är dock enkel i detta fall. Det är så mycket lättare att angripa en person jämfört med en lag. Det krävs anlag, kunskap, förmåga och framför allt vilja för detta.

Troligen är detta själsförmögenheter som det nya tillskottet i amatörpopulisternas aningslösa lilla skara saknar. Dessutom är retoriken och hätskheten snubblande nära den som SD använder sig av.

Är det inte dags nu att magistern tar ett tidigt sommarlov, kanske kompletterad med någon form av fortbildning.

Att mobba, trakassera och bedriva denna kampanj mot kommunens alkoholhandläggare börjar nu bli en pinsam belastning för GD. Det ligger nära till hands att tala om vänskapskorruption mellan Stisse och ledningarna för de båda idrottsföretagen på orten, något som jag trodde var vanligare i Albanien, forna DDR och Sovjet.

Jag tycker inte att karln skall komma undan med detta längre utan förordar i övrigt en strut på hans huvud och en placering i ett undanskymt hörn. Eller varför inte använda ett uttryck från sportens värld som han kanske känner bättre till: Vilket stolpskott!

Trötter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons