Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en omorganisation som ingen begriper?

Annons

Åter har Landstinget Gävleborg gjort en omorganisation som ingen begriper och ingen har information eller kunskap om.

Jag är svårt funktionshindrad, förlamad och i stort behov av medicinsk fotvård. Vid det senaste besöket på fotvården Södertull fick jag ett papper i min hand där det stod att den medicinska fotvården skulle omorganiseras. I brevet uppmanades jag att kontakta min diabetessköterska eller familjeläkare.

Vid besök i veckan hos min diabetessköterska tog jag naturligtvis upp detta. För mig är det viktigt att detta blir klart och att jag får en ny tid till fotvård där jag nu ska gå. Det som ingen vet i dag.

Om man inte regelbundet sköter sina fötter vid diabetes och förlamning kan det få mycket allvarliga konsekvenser, som kostar stora resurser och mycket lidande. Amputation kan vara en sådan allvarlig följd.

Både för min skull och för all personal som jobbar ute på landstingets egna hälsocentraler vill jag nu att ansvarig politiker och ansvarig tjänsteman svarar på följande frågor;

Hur ser omorganisationen inom den medicinska fotvården ut?

Var ska patienter hörande till Gävle Norra respektive Gävle Södra få sin fotvård?

Vart ska personalen hänvisa patienterna?

Den borde redan vara igång, behovet är stort. När kan man börja få behandlingstider?Bo Sawela

Svar direkt: Resurserna inom den medicinska fotvården minskar på grund av en pensionsavgång. För att täcka behovet kommer vi att teckna avtal med en ny fotterapeut. Avtalet beräknas blir klart inom kort och därefter kommer medarbetarna att kunna informera om vilka fotterapeuter det finns som tar emot patienter från landstingets hälsocentraler.

Det är alltså ingen större omorganisation av den medicinska fotvården det är fråga om utan det handlar bara om att lösa en pensionsavgång.

Ann Pedersen, Petra Lindstedt

Verksamhetschefer Gävle, division primärvård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons