Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställ fler lärare, så enkelt är det!

Annons

Trumvirvel, trumvirvel, trumvirvel – TADAA!

Stoor och Lång har presenterat ny skolorganisation för Gävle. Nedläggningar och sammanslagningar av skolor. Många mindre barn får längre till sin skola och de större packas ihop i storskolor med större risk för utanförskap och mobbing. Stoor och Lång tror att detta är rätt medicin för att höja kvalitén i skolorna.

De facto är det så att på de flesta skolor jobbar proffsig personal som sliter sitt hår för att lotsa eleverna till vettiga resultat men, och här kommer det: Dessa lärare är för få!

Där, Stoor och Lång, har ni problemet. Anställ fler lärare och ni kommer att få de resultat ni efterlyser. Lärarjobbet har på bara de fem senaste åren ändrats så radikalt att de administrativa sysslorna har tagit överhanden.

Lärarna har inte samma tid att lägga ned på pedagogiska spörsmål som tidigare. Det finns inte en chans! Spar era omorganisationspengar och lägg dem på att anställa fler lärare. Det ger mer för pengarna, trygghet för eleverna och mindre stress för lärarna som nu springer in i vägg efter vägg.

Långa resvägar för elever är inte rätt. Stora skolor kan bli mardrömmar – det finns många exempel på det.

Ju fler lärare som finns runt eleverna och som har mer tid till de pedagogiska uppgifterna kommer att ge bättre resultat. Var så säker.

Anställ fler lärare! Att det ska vara så svårt att förstå.

Lärar’n

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons