Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställ fler lärare så ska du få se på gnistor

Annons

Frank Stoor finns återigen i tidningen och kliar sig i huvudet för han inte kan förstå varför så många elever inte klarar kunskapsmålen.

Kort kan sägas att många elever i dag är så curlade att de tror att ”allt ordnar sig”, vilket det inte gör inom rätt tid. Många elever har sömnproblem av olika orsaker och koncentrationsproblem på grund av trötthet.

Många elever vill helt enkelt inte anstränga sig.

Många elever har inlärningsproblem av olika slag.

Många nyanlända elever från olika länder hamnar alldeles för tidigt i ordinarie klasser och kan för lite, framförallt svenska.

Alla lärare har fått en otroligt mängd nya administrativa uppgifter vilket tar kraft och energi från vårt egentliga uppdrag – undervisning.

Allt detta och mer därtill ska lärarna i dag bara se till att fixa. Det går inte! Det mest frekventa yrket hos kommunhälsan för närvarande är just lärare som söker för utbrändhet, stress och så vidare.

Ska det bli någon förändring så anställ fler lärare, många fler lärare. Att tro som Moderaterna i dagarna tror, att mognadstester hos sexåringar löser problemet är naivt. Vilka ska i så fall lösa problemen? Jo, lärarna. De befintliga lärare som drunknar i andra uppgifter.

Fatta: Det behövs fler lärare! Inte indragandet av 22,5 miljoner kr per år i fyra års tid. Anställ fler lärare, Frank Stoor, så ska du få se på gnistor.

Lärar’n

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons