Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd inte det ordet

Svar till En kurd den 19/4

Annons

Du blir upprörd över att kulturministern deltar i ett skämt och äter av en tårta föreställande en svart kvinna då det har en särskild symbolik för dig.

Jag blir upprörd över ditt ordförråd då du använder uttrycket ”blint” då du uppfattar att kulturministern inte kan en del av sitt område.

Att vara blind för något eller handla i blindo är uttryck som tidigare användes i Sverige. De har i stort varit borta men håller tyvärr på att vakna upp igen. Det står oftast för okunskap och dumhet, vilket inte alls har med blindhet att göra.

Kanske det värsta av allt är att det inte är ett skämt. Människor säger så på allvar och visar genom det sin uppfattning om en särskild grupp människor. Tänk på det är du snäll.

Det är en balansgång det där med vad som är tillåtet och inte tillåtet i en demokrati och kanske blir det allt fler krockar då människor från hela världen blandas allt mer.

Jag instämmer med Olle Ljungbeck att det är färgade kvinnor som bör framföra besvikelse över ett sådant här konstverk och kulturministerns tårtkalasande, inte ni män som av tradition ska föra talan.

Reflexion

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons