Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är de beredda att försämra sina förmåner?

För vanliga människor som blir av med jobbet har reglerna skärpts dramatiskt.

Annons

Men en 50-årig riksdagsledamot som frivilligt lämnar uppdraget kan bli försörjd fram till pensionen. Nu ska reglerna ändras. Men förmår ledamöterna att försämra sina egna förmåner?

När den nuvarande regeringen tillträdde genomfördes en rad skärpningar av a-kassan. Men de som röstade igenom de nya a-kassereglerna, riksdagsledamöterna, har fortfarande samma gyllene villkor som förr.

Hur långt är ledamöterna beredda att gå för att försämra sina egna förmåner?

Och det är inte bara de i den nuvarande regeringen som utnyttjar denna gräddfil utan det finns sossar som ligger hemma och äter på oss vanliga arbetares slit, exempel Björn Samuelsson, S, har de sista 16 åren tagit ut 21 730 kronor i månaden, Christina Pettersson, S, har fått 25 909 kronor i månaden de sista tio åren.

Listan är lång, även de borgerliga har utnyttjat dessa förmåner som våra herrar i regeringen suttit och bestämt till sin egen fördel. Och en vanlig arbetare som måste ta till a-kassan och inte har minderåriga barn tar pengarna slut efter 300 dagar och de som har barn under 18 år kan få a-kassa i 450 dagar. Vad är rättvist med detta?

Karin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons