Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det bara ren slöhet?

Bygg bron över ån, skriver Nils ­Inge Enlund i en insändare i GD den 26 oktober angående Valls Hage-bron, som ett hälsofrämjande och förebyggande projekt och ett argument i debatten om landstingets problem.

Annons

Han påminner också om de initiativ till ett offensivt hälsoarbete som togs under 1970-talet, ”Frisk 90 och Folkhälsa 2000”, som dock inte fick någon god måluppfyllelse. Jag har i många år tagit upp folkhälsofrågorna i olika sammanhang, men intresset från hälsoansvariga myndigheter har varit ytterst svagt.

Ingen har visat någon ambition att ta tag i folkhälsofrågorna, gnugga sömnen ur ögonen och börja agera för att försöka verkställa både nationella och egna mål som funnits i många år. Man har tydligen inte haft förmågan att se bortom det snäva sjukvårdsarbetet och inse att den förebyggande hälsovården är en mycket hälsoeffektiv väg att minska det enorma sjukvårdsbehovet och dess kostnader.

Det finns många goda broar att bygga till bättre folkhälsa, om man bara vill se. Ser man månne folkhälsoarbete som ett hot mot sjukvården eller är det bara ren slöhet som bromsar en helt nödvändig utveckling av landstingsverksamheten?

Olle Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons