Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det en löneförmån för p-vakterna?

Vi har en fråga till Gävle kommun och ansvarig chef för parkeringsvakterna: Varför behöver inte ni betala för parkering?

Annons

Vi vet att ni inte bötfäller varandras bilar utan skriver en lapp med ett nummer och lägger i vindrutan så de andra vakterna ser vem som står där. Eller så känner de igen bilen och detta gäller tydligen före detta p-vakter också. Har de det som löneförmån? Beskattas det då?

Vi har inte gratis tjänster inom de områden vi arbetar och tycker att det rent ut sagt är för j-ligt att man skiter i att betala själv och har mage att sätta dit andra på böter.

H ur kan ni?

Svar direkt:

Självklart gäller samma parkeringsregler för parkeringsvakter som för alla som parkerar i Gävle. Naturligtvis ska parkeringsvakterna betala för sin parkering och följa övriga parkeringsregler. Så nej, gratis parkering är ingen löneförmån de har. Alla som parkerar i Gävle ska bli bemötta på samma sätt oavsett vem de är.

De lappar du nämner är förmodligen en tillfällig dispens från en lokal trafikföreskrift eller vid trasig biljettmaskin. Det kan våra tjänstemän på tekniska kontoret bevilja och en tillfällig dispens kan till exempel ges till hantverkare eller vid en urlastning.

Stefan Erixon, parkeringschef, tekniska kontoret, Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons