Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Högskolan nära konkurs?

Annons

Håller Högskolan i Gävle på att gå i konkurs? Det kan man undra eftersom högskolan låter mottagare av försändelser betala kuvert- portokostnader själva. Åtminstone ställs detta krav på före detta studenter vid högskolan.

Eftersom jag inte bor i Gävle mejlade jag till den ekonomiska institutionen och bad dem att skicka min godkända tenta hem till mig. Jag fick då till svar att det skulle gå bra, men att jag måste skicka kuvert och svarsporto. Jag har aldrig varit med om något dylikt när jag studerat vid andra lärosäten, inte heller vid andra institutioner på HIG. Att högskolan har ekonomiska problem och att den ekonomiska institutionen har fått stora sparkrav på sig har vi tidigare kunnat läsa, men att det gått så långt att studenterna själva ska betala svarsporto var en nyhet.

Frågan är också hur mycket man i realiteten kan spara. Programstudenter hämtar vanligtvis sina tentor personligen. Distans- och internetstudenter har sällan salstentor så kostnaden att skicka hem tentorna till de studenter som begär detta torde i det stora hela vara försumbar. Dessutom är man inte konsekvent. Vid beställning av kursbevis så står högskolan för porto- och kuvertkostnader. Inte heller tänker man porto- och pappersekonomiskt, eller miljömässigt för den delen, vid andra utskick till studenterna. Programstudenterna får vid varje enskild kurs kallelse och annan information hemskickad trots att denna information lika gärna kan ske elektroniskt.

Jag uppmanar därför den ekonomiska institutionen vid högskolan i Gävle att tänka om. När man som fristående student vill läsa en kurs emellanåt och den kursen finns vid flera lärosäten är det alltid någon detalj som fäller avgörande för var man väljer att studera.

F d student vid HIG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons