Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är islam lösningen?

Israel har många anledningar att vara orolig och till med lite rädd även om att landet är starkare och överlägset. Vad som hänt och kommer att hända i Egypten var icke väntat.

Annons

Egyptierna valde en religiös president som också är ledare för Muslimska brödraskapet som kämpade mot alla regimer där och har offrat sina bästa ledare i kampen. Nu har de landet under kontroll.

En så kallad muslimsk väckelse startade i Iran för tre decennier sedan men den präglats av extremism och fundamentalism därför kollapsade hela experimentet.

Nu, när Muslimska brödraskapet tar över i ett land som Egypten med stor fattigdom och hög arbetslöshet så måste den nye ledare brottas med det först. De kristnas rättigheter måste respekteras samt landets politiska åtagandet med Israel bör hållas vid liv för fredens skull. Han måste visa landet den ljusa sidan av den gamla civilisationen.

Regionen är i gungning och korrupta regimer faller och folken har rätt att andas en frisk demokratisk luft efter åratal av diktatur och polisiära stater.

Den tiden är ju förbi att en president fick 99,99 procent av rösterna men den stora frågan kvar står: Är islam lösningen i en svår balansgång? Det tvivlar jag på bestämt.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons