Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösheten bara stiger

Ja, Tomas Tobé och Lars Beckman, det har nu gått cirka sex år med Alliansen i regeringsställning. Har arbetslösheten sjunkit under den tiden?

Annons

Den har bara stigit och nu är den på väg upp till historiska 8,4 procent. Ja, arbetsmarknaden har verkligen förändrats till det sämre. Sänkt a-kassa var er modell för att få fart på dessa oansvarig lättjefulla medborgare som bara låg på sofflocket och samlade pengar på banken. A-kassa var ju så bra betalt att man kunde åka till Thailand en-två gånger per år. I vet vi att Alliansens påståenden om nya jobb via sänkt A-kassa föll som en gråsten.

Man kan inte få några nya jobb om de inte finns. Det har aldrig funnits några 75 000-250 000 jobb för de arbetslösa. Lögnen att det fanns lika många jobb som arbetslösa skulle motivera sänkt a-kassa.

Regeringen gav extra stöd till handikappade och sjuka. Ungdomar skulle få egna ingångslinjer till arbetsmarknaden. Vanliga arbetare fick därmed en ännu längre väg till arbetsmarknaden. Sedan har vi alla invandrare som kommer i en strid ström och sätts i förvar under flera år innan man tagit ett beslut om deras status. När ska dessa flyktingar komma in på en överhettad arbetsmarknad?

Vi måste först se till att de som sitter i förvar kommer ut och får jobb, inte fylla på med fler. Det är inte humant utan destruktivt.

Men grattis ni väljare som jobbade i Norrsundet och på Ericsson och nu i Hofors som har röstat på Alliansen. Var lugna, A-kassa och hängmatta var ju vad ni trodde på. Nu kommer sanningen om ett lättjefullt liv i Alliansens utanförskap.

JL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons