Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärenden på arbetstid?

Annons

Har Gävle kommuns parkeringsvakter förmånen att utträtta privata ärenden på arbetstid i klädda arbetskläder? Vad jag kunde se fanns inga bilar parkerade inne på Nian. Och inte på apoteket heller. Har de den förmånen så tycker jag övriga inom den förvaltningen bör ta del av detta också.

Inte undra på att det behövs så många p-vakter när privata ärenden ska uträttas på arbetstiden också. Det sticker i ögonen på oss skattebetalare.

Skattebetalare

Svar direkt: Parkeringsvakterna rör sig hela dagarna i centrum och ute på våra gator. Det finns därför en överenskommelse om att de får uträtta korta ärenden i området de befinner sig, om ärendet har med det dagliga behovet att göra. Att köpa lunch eller besöka apoteket är exempel på sådana ärenden. Detta sker då i uniform.

Det är även tillåtet för parkeringsvakterna att ha rast i uniform. De behöver alltså inte byta till privata kläder när de under rasten uträttar olika ärenden eller äter lunch ute. Våra parkeringsvakter arbetar skift för att täcka dygnet, vilket innebär att rasterna infaller vid olika tider på dygnet.

Vi har tydliga riktlinjer om vad man får och inte får göra under arbetstid och vi förutsätter att alla våra medarbetare följer dessa.

Stefan Erixon

parkeringschef, Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons