Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Wiklund-Lång, du beter dig som en gnällspik

Annons

Åsa Wiklund-Lång, du efterfrågar dialog. Du får dialog. Barn och vuxna blir oroliga, rädda, ledsna, förtvivlade och uttrycker sin åsikt.

Du svarar ”De skriver bara att vi inte ska göra så, gör inte det, gör inte det. Ingen säger vad vi kan göra i stället?”. Så konstigt, Åsa Wiklund-Lång. Ni ville ha åsikter. Det här är Gävlebornas åsikter. De är rädda och oroade. De håller inte med.

Och du svarar med att bete dig som en liten gnällspik. Jag skäms lite för en stund, å dina vägnar. Sedan kan jag inte bli annat än mäkta förbannad. Ni får i uppdrag att höja elevernas skolresultat och ni får panik!

Hjälp, vad ska vi göra? Vi gör en totalförändring. Vi flyttar runt barnen, vi ökar grupperna, vi bygger jättestora skolor, vi gör föräldrar arga, vi gör barn rädda. Ååå titta så bra det blir! Studera nu duktigt barn så ska ni se att det blir det här... Ojdå, vad hände? Blev det ökad dold mobbning på skolorna? Började barnen må dåligt? Ojdå, känner barnen sig osedda? Ojdå, blev de inte plötsligt duktigare i matte för att vi byggde dessa jätteskolor med jätteduktiga lärare i dessa jättejättefina lokaler? Ojdå!

Det är inte läge att sedan säga ojdå. Inte i detta läge. Ni har så många barns liv i era händer. Barn som bara behöver det grundläggande: Trygghet, kärlek, kunskap och visdom. Anställ lite fler lärare på de fantastiska skolor ni har. Då ska ni se att det blir resultat både här och där. Ni kanske till och med sparar lite miljoner. Vad härligt! Anställ lite fler lärare då? Varsågod, Åsa Wiklund-Lång.

Jag säger inte bara nej och inte. Fast jag vill. Jag vill så det värker. Jag oroar mig mycket för mina barns framtid i den framtid som du och dina kamrater vill skapa. Men ni har ju redan bestämt er. Och så vill ni göra det lite smidigare. Få skämmas lite mindre. Sova lite bättre i er framtid.

För ni frågade vad Gävleborna tyckte. Ni frågade.

Men den viktiga frågan i denna skamlösa fråga är: Brydde ni er? Brydde ni er alls? Pinsamt förslag är vad det är. Skam. Skam på torra land!

N. L.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons