Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att spara genom att personalen arbetar gratis

Annons

Kommunen sparar genom att låta personalen arbeta gratis! Vi undrar om cheferna och berörda politiker också kan tänka sig det?

Med anledning av att kommunen har sagt upp vårt nuvarande jouravtal har vi några frågor till er som vi vill ha besvarade.

Vi har fått fina utbildningar där vi lärt oss vad kunden har rätt till enligt kommunens värdegrund och LSS, men kan tyvärr inte alltid leva upp till detta på grund av personalneddragningar. Det är en av anledningarna till att arbetsglädjen och energin minskar.

När nu vårt jouravtal sagts upp kommer vi att behöva arbeta ”nästan gratis” fyra timmar per natt (endast 31:80 kronor per timme). För att behålla nuvarande tjänstgöringsgrad måste vi dessutom arbeta in den tiden eftersom den inte räknas som arbetstid. Det faktiska heltidsmåttet för oss ändras alltså från 36,75 timmar per vecka till 40,25 timmar per vecka.

Skulle ni själva ställa upp på detta?

Om all personal på alla nivåer solidariskt skulle hjälpas åt skulle ni som vi från och med den 1 april tillbringa 3,5 timmar per vecka på jobbet gratis samt arbeta 3,5 timmar extra för att behålla er tjänstgöringsgrad. Det är väl ett bra sparförslag som är genomförbart och rättvist?

Skulle ni varmt rekommendera andra att börja arbeta på er arbetsplats om ni hade dessa regler att rätta er efter?

Skulle ni verkligen godta det på er arbetsplats?

Är det här den attraktiva arbetsplatsen som ni så gärna vill att vi ska vara ambassadörer för?

Personalen på Vinbärsvägens gruppboende och på Tussilagovägen 205:s gruppboende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons