Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en mager artikel (+ svar direkt)

Fotboll eller hästsport i GD? Jag tror att många läsare spontant skulle svara både och på den frågan.

Annons

De skulle nog också samtidigt instämma i att all publicering måste stå i rimlig proportion till allmänintresset och evenemangens storlek. Tyvärr är det inte så. Exempelvis i förra onsdagens GD var det som vanligt nästan två sidor om ridsport trots att inget av stort eller av nationellt intresse hade tilldragit sig. I torsdagens tidning fanns också en helsida om de kommande travtävlingarna på Solvalla.

Under onsdagen spelade Sveriges fotbollslandslag en invigningsmatch mot England på Friends Arena. Matchen som hade nästan 50 000 åskådare visades i tv och väckte stort intresse i båda kvällstidningarna. Det uppmärksammades även på kvällstidningarnas förstasidor och i tv-kanalernas nyhetssändningar under torsdagen. Matchen, som ”bara” var en träningsmatch kommer med all säkerhet att gå till historien!

I torsdagens GD uppmärksammades det mycket blygsamt med bara en liten mager TT-artikel på sportsidorna. Var orsaken till detta GD:s tidiga pressläggning i förhållande till den sena matchtiden hade ni ju kunnat skriva mer om den i fredagstidningen. Det hade fortfarande varit intressant att få ta del av hur torsdagens världspress och övriga medier kommenterade matchen.

Är sedan mer än 45 år prenumerant på GD men jag läser också en kvällstidning, tack och lov. Vissa stunder funderar jag på om GD:s sportsidor är på väg att bli så inskränkta att man måste ha en kvällstidning för att hålla sig uppdaterad om stora händelser utanför det egna distriktet.Lasse i Gatan

Svar direkt:

Tråkigt att du är besviken på innehållet på sportsidorna, och jag förstår din kritik. Du har dock även helt rätt i att anledningen till att vi inte hade en mer utförlig bevakning av Zlatanmatchen beror på vår pressläggning klockan 22.55. Extra trist för oss på redaktionen och framför allt er läsare var det naturligtvis att invigningsmatchen utvecklades till något av årets mål och årets fotbollshändelse.

Ambitionen är att läsarna av GD:s sportsidor ska få en bra, bred bevakning av den lokala idrotten – kryddad med de största nationella/internationella händelserna.

Med vänliga hälsningar

Stisse Åberg, sportchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons