Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara skyldigheter, inga rättigheter i fas 3

Annons

Fas 3 är inget annat än skit, den som säger annat ljuger!

Jag är en ensamstående mamma med två barn jag är i fas 3, min värsta mardröm någonsin. Jag får ut cirka 10 000 i månaden efter skatt. Jag söker aktivt jobb men utan framgång och då ska tilläggas att jag har en hel del utbildningar sen tidigare men det hjälper inte mycket.

Det enda jag duger till är sommarvikariat för då är det stora famnen på de stora företagen. Sen när hösten kommer blir man utslängd med den ena förklaringen efter den andra. Jag är så less på att höra deras simpla förklaringar. Så här har det hållit på i åtta år. Och nu har jag hamnat i fas 3 och det gör absolut inte saken bättre, snarare tvärtom.

Jag har inga rättigheter alls, bara skyldigheter i detta j-la system. Jag lever på 65 procent, får ingen semester utan 20 bara lovdagar per år. Jag är på en plats där det händer noll, det är bara att dricka kaffe och prata skit med de andra stackars människorna som är i min situation.

Den vi är hos får 5 000 per inskriven. Men vi får inte ett dugg. Eller jo, vi får fattigdom och ett rent helvete.

Jag överlever tack vare att jag tvingas ta idiotiska krediter och jag vet att det inte kommer att hålla i längden. Jag gör det för att laga min gamla bil, kunna gå till tandläkaren och läkaren, köpa glasögon, mediciner, julklappar och födelsedagspresenter (jag har en gräns på 1 000 kronor per barn) kläder till barnen (köper aldrig nåt till mig själv). Att åka på semester kan jag fetglömma.

Så ni som säger att fas 3 är bra, knip igen käften annars kommer vi aldrig att bli av med den här skiten.

YJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons