Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara tre av tusen blev avvisade

Tråkigt att du upplevde lördagens evenemang i Göransson Arena som du beskriver.

Annons

Vi på arenan har jobbat hårt allt sedan augusti för att säkerställa en fantastisk upplevelse i lördags. Jag och alla fantastiska medarbetare har haftt ett enda mål: Det bästa som hänt Sandviken.

Tillsammans har vi en massa erfarenhet samt en förmåga att lyssna och dra lärdom av bra och dåliga erfarenheter. Vi har tagit hjälp av duktiga och kompetenta föreningar och leverantörer. Kommunen har varit mycket positivt inställd.

Vi som jobbar och lever med Jernvallen och Göransson Arena känner omedelbart om någonting väsentligt går snett eller inte blir som planerat.

Jag har en helt annan upplevelse av lördagen av det som du beskriver.

Parkeringen: Vi hade som vanligt proffsiga föreningsmänniskor som arbetade med att fylla parkeringen. Den blev fylld ganska tidigt. Den stora mängd snö som hade kommit gjorde att vi av inte kunde nyttja hela parkeringen. Desutom hade vi fullt sjå med snöröjning av taket för att garantera säkerheten. Våra vaktmästare agerade hjältar under dessa dagar och utan deras insats hade konserten äventyrats. Att du fick gå en kilometer i den vintriga decemberkvällen blev en konsekvens av detta.

Vad gäller den allmänna ordningen under kvällen så kan jag börja med att referera till vad polis och alkoholhandläggare upplevde under kvällen: Inget att anmärka på.

Lugnt med 30 avvisningar varav 16 som går under LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). Ett antal var bara avvisningar från platsen men med tanke på den kalla kvällen så fick de skjuts hem av polisen.

Alltså avvisades 0,3 procent av våra besökare. Det betyder på en nattklubb med 1 000 gäster så får tre personer lämna lokalen för att de var överförfriskade.

Det var 40 vakter som ansvarade för den allmänna ordningen i arenan samt i våra barområden och restaurang,

Enligt uppgifter från polis och alkoholhandläggare löpte deras arbete utan anmärkningar och denna uppfattning delar även jag.

Dessutom hade säkerhetsorganisationen runt konserten ett 30-tal vakter.

Det finns alltid fåtal enskilda individer som beter sig på vad man kan kalla ett icke önskvärt sätt och det är bara att beklaga att du råkade ut för dessa.

Jag kan inte annat än beklaga att du inte upplevde samma sak som många andra gjorde. Kanske beror det på att du hade mer uppmärksamhet på golvet än att njuta av den underhållning som scenen bjöd på.

Slutligen, om du ger dig till känna och kontaktar mig så skall jag med glädje bjuda dig på en fika och förklara vilka utmaningar ett evenemang av detta slag innebär, oavsett om det är i Globen eller på Göransson Arena.

Fredrik Granting

vd Göransson Arena Sandviken, 026-24 12 57

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons