Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara under högkonjunktur

Det ska bara snöa när det är högkonjuktur!

Annons

Det skapas onödiga spänningar i samhället mellan dem som har arbete och mellan dem som vill men inte får arbeta för det finns inget arbete även om det behövs skottas snö.

En orsak till att det är många som tycker att alla ska arbeta är att det finns så mycket i vårt samhälle som behöver göras, som till exempel skotta snö när det kommer snö.

Och de flesta som inte har ett arbete vill verkligen arbeta, till exempel skotta snö och vissa tycker att det till och med är riktigt roligt att skotta snö.

Men nu har samhället på något märkligt sätt ordnat det så att man får betalt för att inte arbeta när det inte finns pengar för att arbeta. Men arbete finns det, till exempel att skotta snö. Men det finns inga pengar till att skotta snö, pengar finns bara till att inte ha arbete.

Detta märkliga beror på att vi nu har en ekonomisk kris. Skillnaden när vi inte har en ekonomisk kris är att då finns det pengar till att skotta snö. Och då behövs inga pengar till att betala dem som vill arbeta men inte får arbeta för då kan de till exempel arbeta med att skotta snö.

Kan man inte ordna så att de som vill får arbeta när det finns så mycket att göra, till exempel skotta snö även när det är lågkonjuktur? Då skulle dessutom de som har arbete kunna arbeta alla dagar även när det kommer snö.

Som det är nu kan de som har arbete ibland inte komma till sitt arbete för det finns ingen som skottar snö, för det finns bara pengar till att inte arbeta, men inga pengar till att skotta snö. Men som det är nu blir ju alla jämlika när de som har arbete inte kan arbeta och det är ju fint.

Sten E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons