Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara vikarier på förskolan

Annons

I ett litet barns liv är tryggheten viktigast av allt. Tryggheten av att en och samma personal finns på barnets avdelning på förskolan. Barnen känner sig inte trygga när all ordinarie personal har semester samtidigt, och ”okänd” personal från andra avdelningar/andra förskolor tar hand om barnen i stället.

När vi lämnat vår son på morgonen har han börjat grina redan när vi öppnat dörren till förskolan, var finns tryggheten?

Vi som föräldrar förväntar oss och kräver att vårt barn blir väl omhändertaget och känner sig trygg på sin förskola, oavsett semester eller ej!

Ska vi behöva skola in vår son på nytt under de veckor hans ordinarie personal har semester, för att han ska finna trygghet?

Vi har svårt att förstå hur en förskolechef kan bevilja att samtliga pedagoger på vår sons avdelning tar ut semester samtidigt. Och vi är inte de enda som är eller har varit drabbad av detta. Tänk om.

Vi begär en väl planerad, strukturerad och genomtänkt semesterplanering, där en ordinarie pedagog från varje avdelning finns tillgänglig varje dag i veckan i fortsättningen.

På vilken arbetsplats man än jobbar så finns alltid en ordinarie personal på plats, utan denna fallerar hela verksamheten.

Nu har vår son vikarier och inte en enda ordinarie personal runt sig, inte undra på att han inte mår bra.

Hugos mamma och pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons