Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens bästa i centrum? Det märks inte alls!

Får socialtjänsten bete sig hur den vill? Hur ofta blir socialtjänsten kontrollerad av en högre instans?

Annons

Jag ifrågasätter deras sätt arbeta på och ta beslut på. De säger att de arbetar med barnets bästa i centrum.

I mitt fall märks det inte alls! Jag vet att det finns föräldrar som får ha umgänge med sina placerade barn, i det egna hemmet trots att det finns pågående problematik, bland annat i form av missbruk.

Mina barn behandlas som djur, för att inte tala om hur vi föräldrar och barnens fosterföräldrar blir behandlade.

Angående samma fråga kommer olika besked från olika handläggare, man lägger på fostermamman att berätta för barnen att de måste flytta, för socialtjänsten har inte tid att åka dit och berätta. När fostermamman, världens underbaraste, har grubblat sig sönder och samman och bestämt sig för att ”OK, jag måste göra det” – då ringer socialtjänsten och meddelar att de ska komma och berätta. Vad håller de på med?

Det är annat om barnen är omhändertagna på HSL eller LVU, självklart, men socialtjänsten bör ju se över vilka kriterier som bör finnas för respektive vårdform. Att flytta mina barn från ett tryggt och kärleksfullt hem, till något annat, som ingen vill att de ska bo i, i stället för hem till sin biologiska mamma, det fattar jag inte.

Att som mamma få höra sin son berätta att storebror inte vill flytta, och att storebror gråter på grund av detta, gör ont. Speciellt då det inte finns något att ta på då det gäller att ha barnen kvar i fosterfamilj.

Jag har slagits med socialtjänsten, förvaltningsrätten och nu kammarrätten, för rättvisa för mig och mina barn. Jag tänker fortsätta med det. Jag har socialtjänsten att tacka för att jag och barnens syskon mår dåligt, men inte heller detta tas hänsyn till.

Socialstyrelsen borde göra en koll på socialtjänsten i Gävle, för det finns brister i många saker där!

Förbannad mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons