Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Be dem om ursäkt för den dåliga isen

Annons

Jag hoppas att Borlänge bandyklubb får en ursäkt för den dåliga arena de bandysugna Borlängepojkarna bjöds på inför matchen på Jernvallen mot SAIK bandy P14 tisdagen den 15 januari.

Matchen gick ej att genomföra på grund av stora sprickor i isen. Jag håller tummarna för de skolbarn som skall åka skridskor där på onsdag morgon (16/1). Hoppas att de klarar sig utan skador om de kunde åka.

Samma dag läser man att Göransson Arena har lyckats med att gå något plus ekonomiskt. Allt för några rockkonserter med tillhörande öl. Eller är det så att dåligt underhåll och skötsel på övriga delar av Jernvallen är med och betalar för att flaggskeppet inte ska gå med förlust. Eventuell förlust där upprör Sandviksborna mer än att det läggs pengar på att ungdomar kan idrotta.

Det kanske är dags för ytterligare en revision.

Politiker ta ert ansvar om de skötselansvariga inte kan sköta sitt jobb!

Bandyfantast

Svar direkt: Varför isen sprack kan vi än så länge bara sia om. Skulle det bero på felaktigt prioriterade resurser i vaktmästeriet så är det ytterst jag och ingen annan som bär ansvaret. Alla vaktmästare gör allt de kan för att svara upp på de krav som arenabolaget, föreningar, företag, aktiva, besökare och medborgare ställer.

Att detta händer är att beklaga och vi kan inte annat göra än att söka orsaken och sätta in de resurser som krävs för att minimera framtida sprickbildning.

Att arenabolaget förväntas för 2012 ge ett bättre resultat än budget har inget med saken att göra. Jernvallen med VM-arenan har sin egen budget och den är lika stabil som den alltid varit.

I vårt uppdrag att arbeta med mångfald samt öka antalet evenemang på Jernvallen och Göransson Arena, så är utveckling och förändring ledord. I takt med att vi ökar belastningen på både anläggningar och medarbetare så kommer vi att behöva korrigera och omprioritera resurser. Detta innebär små eller ibland stora förändringar på verksamheten.

Vi som jobbar med Göransson Arena och Jernvallen ser inget konflikt i att arrangera stora nöjesevenemang tillsammans med vårt uppdrag från Kultur- och Fritid. Vi anser att dessa förhöjer värdet på den totala upplevelsen i Sandviken.

Visst är det så att vissa verksamheter som exempelvis bandyn får ändrade förutsättningar när vi nu försöker utveckla hela området. Om sprickorna i isen delvis är en konsekvens av denna utveckling så tar vi detta på allvar och söker lösning på problemet.

Jag tycker det är tråkigt att Borlänges P14-lag och SAIK fick avbryta matchen, även om den gick att slutföra i Göransson Arena.

Vi är ett kommunalt bolag med om så önskas, full insyn. Granskning av verksamheten sker löpande och om du har funderingar eller frågor kring verksamheten så står vår dörr vidöppen.

Hälsningar

Fredrik Granting

vd, Göransson Arena Sandviken, 026-24 12 57

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons