Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berömvärt – men pinsamt

/

Annons

Vi var på ett på papperet berömvärt initiativ, att Gävle kommun gratulerar nyblivna svenska medborgare på nationaldagen med en mottagning i festsalen på stadshuset. Men efter en trevlig entré med ballonger, musik och flaggor så föll det hela pladask i ett ostrukturerat kaos.

Man behärskade inte ljudanläggningen, man hade ingen struktur och ordning.

Exempelvis borde väl utdelandet av diplomen ske innan förtäringen serverades då maten blev höjdpunkten och tog uppmärksamhet från själva ceremonin. Kommunens representanter borde vara bättre förberedda och samövade för att på så vis visa att de tar uppgiften på allvar.

Det skulle heller inte skada med lite mer pompa och ståt.

Att få ett medborgarskap är ju en stor grej, att inte visa att det är viktigt genom ceremonier gör ju att vi indirekt visar att vi inte värdesätter vårt land heller. Slutresultatet var att det hela kändes väldigt oproffsigt och pinsamt och att de av oss som var svenska medborgare sedan födseln skämdes för sin hemstad.

Vi hoppas att Gävle kommun gör en mer seriös tillställning i framtiden, ta hjälp om det behövs. I annat fall kan man lika gärna strunta i det hela, som det är nu är det bara pinsamt.

Besvikna besökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons