Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betygssystemet en katastrof

Lärare, detta är inte OK! Det nya betygssystemet är en total katastrof. Det är verkligen helt omöjligt att få A i något ämne, hur mycket man än kämpar.

Annons

Allt handlar om att tänka så ”nyanserat” som möjligt, men vad hände med den riktiga kunskapen? Vissa kanske inte har förmågan att uttrycka precis alla sina tankar på ett litet papper.

Detta är nytt för er och ni är precis lika oerfarna som vi elever vad gäller det nya betygssystemet, men ska det verkligen göra det svårare att få A än var det var att få MVG?

Jag gick ut grundskolan med MVG i nästan alla ämnen, i dag är det hur svårt som helst att ens få ett C. Jag går på gymnasiet, där blir det – såklart – en helt annan miljö med andra arbetstekniker. Men jag är väl fortfarande lika duktig?

Jag har pratat om detta med många av mina vänner, och de upplever precis samma sak. Vad ska man göra åt detta egentligen?

Skolan blir allt svårare att klara av. Ett av mina syskon går i fyran och ska redan få börja med nationella prov. Det är helt sjukt! Hon pluggar nästan mer än vad jag gör!

Vi är bara barn och ungdomar, ni vuxna tröttar ut oss. Jag har ingen fritid längre. Inte konstigt att man inte kan prestera tillräckligt när man har så mycket att göra och alltid bär på känslan att aldrig kunna få ett A. Hur roligt är det då att engagera sig i skolarbetet? Man kämpar för ingenting!

Öppna ögonen och våga släppa lite på tyglarna. Att ett nytt betygssystem kan förändra så mycket är sjukt. Jag trodde det skulle leda till någonting positivt, snarare tvärtom.

Jag har inte tid att rätta grammatiken, har 65 sidor att plugga till nästa vecka...

Arg ”Vasatattare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons