Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevara blomsterängarna

Annons

I början av augusti firar Naturskyddsföreningen Ängens dag med aktiviteter i hela landet.

Att bevara ängens biologiska mångfald är en vikig del av Sveriges klimatarbete. Biologisk mångfald bygger upp jordens ekosystem och utan en rik mångfald kan naturen inte hantera klimatrelaterade kriser.

Biologisk mångfald är hotad – särskilt ängen som har minskat dramatiskt i hela landet under 1900-talet. Numera återstår bara små fragment av dessa en gång så vanliga naturtyper. I början av 1900-talet fanns runt en miljon ängar. Hundra år senare var några tusen hektar kvar. Tack vare ideella krafter och engagerade lantbrukare är nu ängsarealen cirka 7 000 hektar.

Naturskyddsföreningen gör sitt bästa för att rädda de blomstrande ängar som ännu finns kvar. Varje år under Ängens dag samlas medlemmar på ett hundratal platser runt om i landet för att göra en praktisk naturvårdsinsats genom att slå och hålla ängsmark öppen.

Vi kan alla vara med och slå ett slag för mångfalden genom att komma på Ängens dag, köpa kött från betande djur och välja Krav-märkta varor när vi går och handlar.Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons