Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blank smiter från ansvar

Under alla de år kommunalrådet Carina Blank har suttit som den högst ansvarig inom Gävle kommun har inget gjorts för att rätta till brister i kommunens redovisningssystem.

Annons

Detta trots att hon har varit och är betald för att leda verksamheten.

Att den nämnd som felat och efter åtta år tar fram ett åtgärdsprogram för att tysta ned skandalen med miljonbelopp som försvunnit räcker inte för att tysta kritiken mot den högst ansvariga. Att det största partiet i Gävle, Socialdemokraterna, väljer ett kommunalråd som inte har vidtagit åtgärder för att motverka förskingringen av miljonbelopp av våra skattepengar sätter partiet på "pottkanten" och det skadar tilltron till den politik som förs i Gävle av S+V+MP. Det liknar maktutövning i enpartistater.

Håkan Juholt tog sitt ansvar och avgick efter felaktiga räkningar. Nyligen avgick Telia Soneras vd när han misstänktes för korruption. Carina Blank tystar ned skandalen om vanskötsel av kommunala medel. Det försökte också Juholt och Telia Soneras vd också att göra men med dåligt resultat.

Det minsta som krävs är att det ledande kommunalrådet Carina Blank klart uttalar att hon, som ytterst ansvarig inom Gävle kommun, har ett ansvar för våra skattepengar och de miljoner som försvunnit. Kommunalrådet är betald av oss skattebetalare och bör ta sitt ansvar!

Inget ansvar, ingen lön.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons