Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borde inte alla ha lika mycket istid?

Annons

Hur står det till med demokratin när det gäller Ersand Arena, eller i folkmun, Testebovallen?

Gävle kommun (Kultur&Fritid), kan det vara så att det är den starkaste och mest kraftfulla rösten som får saker och ting att hända på Testebovallen? Alla barn och ungdomar i området med hockeyintresse (både i Strömsbro och Hille/Åbyggeby) borde väl rimligtvis tilldelas lika mycket tid, oavsett klubb? Gävle konståkningsklubb ska ha all ära för sin verksamhet, men jag måste avgränsa det till hockeyverksamheten i detta fall.

Tycker ni på kommunen att ni har lyckats med detta? Hur kommer det sig att när man tittar på hur hockeytiderna har fördelats under denna säsong så är det en klar majoritet för Strömsbro? Man får en känsla av att det finns något prejudikat som säger att Strömsbros egna klubbar har rätt till mer tid eftersom arenan ligger i Strömsbro.

En något frustrerad förälder


Svar till ”Borde inte alla ha lika mycket istid?”

Kultur & fritid berättar gärna hur istider mellan föreningarna fördelas på Testebovallen och på andra ishallar i kommunen. Som policy har vi att idrottsföreningen ska ha minst 22 deltagare per ispass inklusive målvakten. Om föreningen inte får ihop så många i samma ålderklass ska föreningen fylla på med spelare från annat lag, dvs två lag kan träna tillsammans.

Fördelningen är baserad på hur många aktiva spelare föreningen redovisar till Svenska Ishockeyförbundet. Om antalet spelar förändras så fördelas också tiderna av Kultur & fritid.
Hille/Åbyggeby har cirka 80 registrerade spelare i åldern U10-U16, varav U-16 laget har valt att träna på Nynäs IP.
Strömsbro har cirka 110 registrerade spelare i samma ålder och alla använder Testebovallen.

Det är brist på tider i ishallarna och syftet är att utnyttja hallarna bra och att så många barn och unga får möjlighet att träna.

Vi har också som policy att yngre barn från 9-10 år får tidigare träningstider, från kl 16, än de äldre spelarna från 12 år. De yngre får träna två gånger i veckan och de äldre tre gånger i veckan.

Hälsningar

Ann Bylund
Enhetschef bokningen
Kultur & fritid, Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons