Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgerlig balans

Den borgerliga pressen har tagit på sig rollen av att vara likriktare i politiken. Med sin enorma arsenal talar den om hur det står till i världen.

Annons

Lite påminner den om Karlsson i Hemsöborna när han säger ”Så är det för det vet jag”.

I kraft av sitt övertag kan den borgerliga pressen starta och avsluta debatter i Sverige. Och det gör den.”Nu avslutar jag snacket om klass”, lär någon ha sagt och så blev det.

I debatten om privat eller offentligt bedriven vård vreds debatten snabbt ”rätt”. När rapporter om missförhållanden i privat drivna vårdinrättningar blev alltför många så hittade man snabbt någon gammal som inte mådde så bra i den kommunala omsorgen. Den nyheten fick snabbt enorm spridning.

På samma sätt är det med friskolor. Förblindade av privatiseringens och valfrihetens evangelium är privat alltid bättre. ”Så är det för det vet jag”. Man hittar snabbt efter en larmrapport om en eller flera friskolor några kommunala förfärligheter .

När flera röster säger samma sak så hörs det ganska bra. ”Så är det för det vet jag”!

Ett riktigt balansmagplask inträffade för ett tag sedan då Ikea-Kamprads förflutna diskuterades.

”Han som gett så många jobb, Han började med två tomma händer, Han är ett föredöme och så vidare”. Så lät det ”För så är det”. Kom inte och prata illa om Kamprad tyckte någon och fortsatte med att undra vad Ingvars ungdomssynder var emot Pol Pots folkmord? Honom finns det ju, förfärliga tanke, vänsterfolk som hyllar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons