Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder är också viktiga

Annons

Socialdemokraterna i Gävle har satt ner foten och säger sig företräda uppfattningen att vinster i välfärden ska förbjudas. Det är väl en okej uppfattning även om jag har svårt att förstå hur det ska gå att lösa rent praktiskt. Det måste väl vara svårt att förbjuda privata företag att gå med vinst.

Ett bättre förslag är väl då att tillåta vinster men att ställa krav att vinster återinvesteras i verksamheten och då, i bästa, fall kommer vårdtagare eller elever till del i form av en bättre verksamhet.

Ett märkligt sammanträffande är att samma sossar som nu vill förbjuda vinster i del av välfärden bara för några veckor sedan satt i kommunfullmäktige och beslutade att deras eget bolag, Gavlegårdarna, mycket väl får gå med vinst.

Inte nog med detta, vinsten får också lämna företaget och gå till ospecificerade bostadssociala ändamål. Beslutet i kommunfullmäktige innebär en extra skattehöjning för Gavlegårdarnas hyresgäster på runt 60 kronor per månad.

Skola och omsorg är viktiga välfärdsområden som bör skyddas från företag som är ute efter vinstmaximering.

Men bostaden är också en viktig del av välfärden. Därför är det orimligt att ett allmännyttigt bostadsföretag ska fungera som en inkomstkälla för ägaren, det vill säga kommunen.

Börje Larsson 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons