Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ungdom biter ihop...

/
  • Den nya hallen i Strömsbro är välkommen men en hockeyförälder beskriver hur det är att sakna hall.

Annons

Läser i tidningen om den nya ishallen på Testebovallen som invigdes i lördags och som Gävle kommun hyr ut till Strömsbro IF, Hille/Åbyggeby IK och Gävle konståkningsklubb.

Jag är en hockeyförälder i Brynäs ungdom och blir både arg och besviken på Gävle kommun som inte låter Gävles barn och ungdomar träna på samma villkor och klubbarna ges heller inte samma förutsättningar att få träna under tak. I dag är Brynäs ungdom en av de få föreningar som har sina istider utomhus på Brynäsvallen.

Att träna utomhus innebär att man aldrig kan vara riktigt säker på om det blir träning eller match på grund av vädret. I helgen fick flera träningar och matcher ställas in eller flyttas till andra ishallar.

Förra säsongen stod jag på Brynäsvallen och skulle titta på min sons ishockeymatch i sju minusgrader och snöstorm, de tappra killarna förstod inte riktigt varför inte det gick att passa pucken, det är svårt med flera centimeter snö på isen.

En eloge till vaktmästarna på Brynäsvallen, alla ledare i Brynäs ungdom och framförallt till alla ungdomar som trots dessa förutsättningar biter ihop mellan snöstormar och regnskurar.

Nu undrar jag hur Gävle kommun tänker lösa det för de klubbar som inte har möjlighet att träna under tak. Har ni tänkt bygga fler ishallar och sedan hyra ut till de övriga klubbarna också?

Hockeyförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons