Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg en jätteskola!

Jag har ett förslag på hur Gävle Kommun ska lösa skolfrågan i kommunen. Vi slår ihop alla skolor i kommunen till en jätteskola!

Annons

Det finns jättemånga fördelar med detta förslag. Vi sätter Gävle på kartan med Sveriges största skola. Alla elever på skolan kommer att ha någon kompis att vara med på rasterna. Alla elever får möjlighet att träffa nya kompisar från andra delar av kommunen. Alla lärare kan ha ämnesträffar utan att behöva ta sig till en annan skola.

Inga elever behöver bli ledsna för att de förlorar en match i skol-DM, superskolan vinner varje år. Sodexo som lagar maten behöver inte köra ut maten till olika skolor utan kan i stället tillverka maten på plats, det sparar på miljön.

Alla elever som är osäker på vilken skola de vill gå på behöver inte fundera något på det. Är en lärare sjuk kommer det alltid finnas möjlighet för någon annan lärare att täcka upp. Glömmer någon lärare att köpa fika så kommer säkert någon annan ihåg det i stället. Ingen lärare kommer behöva sitta ensam i fikarummet.

De byggare som hade hoppats på att få renovera Strömvallen får nu i stället chans att bygga en jättestor skola, inte fy skam! Inga rektorer behöver oroa sig för hur stor budget de har att röra sig med, de vet att alla elever kommer att ”välja” deras skola.

Jag kan fortsätta hur länge som helst med alla fördelar. Till er som tycker att det blir för opersonligt med en så stor skola kan jag bara säga att det kommer att finnas lärare som sprider mentaliteten att det är viktigt att se varje barn, oroa er inte.

De enda problem jag kommer på just nu är vad skolan ska heta, var den ska ligga och om den är klar till nästa läsår eller inte.

Heja Gävle kommun, hoppas ni tar till er av mina önskemål. För Gävle och för en bättre framtid!

Mange

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons