Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg inte på Galgbacken

Annons

Nu har även Naturskyddsföreningen gjort sin stämma hörd vad gäller bevarandet av Luftvärnsbacken, eller Galgbacken som den kallas i folkmun. Det är fullkomligt obegripligt att området överhuvudtaget kan komma i åtanke för exploatering. Det är illa nog med planerna på att bygga bostäder på parkmark men än mer upprörande att inte förstå värdet av en liten miniskog med orörd natur centralt i stadsmiljö.

För oss som bor i området kom planerna på att bygga bostäder här som en chock. Området är ett ovärderligt andningshål. Att kunna gå längs stigarna och se all växtlighet och kunna njuta av fågelsång samt känna doften av skog innebär en rikedom vars betydelse det egentligen inte går att formulera i ord.

Söder är en lugn, trivsam och populär stadsdel, mycket tack vare att här finns grönområden. Med alla dessa planerade byggen riskerar charmen att försvinna.

Det råder inte precis någon brist på annan mark, till exempel tomten där Hemköp tidigare fanns och gamla OK-macken.

Skrinlägg planerna och bevara Luftvärnsbacken! Rasera inte den enorma tillgång som området innebär för oss. Ett område med sedan länge orörd natur går aldrig att återskapa!

Tilläggas kan, att orsaken till att området kallas Galgbacken i folkmun, är att kullen förr i tiden användes som avrättningsplats och för häxbränning. Detta innebär att området förutom allt annat även har stort värde som kulturminnesplats. Ytterligare ett argument för bevarande.

Boende i området

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons