Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då gör jag hellre läxorna

Jag är en tjej som går i högstadiet i stan och åker mycket buss eftersom jag bor i Hedesunda.

Annons

Bor man på ett visst avstånd ifrån bussen mellan Hedesunda och Gävle kan man få åka med en mindre buss till hållplatsen i centrum.

Jag har nyligen flyttat närmare centrum i Hedesunda och bor lite för nära den större bussen och måste därför ta mig dit och hem själv (tidigare bodde jag en mil ifrån).

Till bussen på morgonen har jag oftast inget problem att ta mig eftersom det då är någon hemma som kan skjutsa mig. Men när jag kommer hem efter skolan är jag oftast tvungen att gå hem (det tar en halvtimme) eftersom de som har bil är på jobbet.

När det är varmare ute kan jag cykla både till och frånl bussen men nu på vintern blir det mörkare, halare och kallare.

Detta gör att jag inte kan cykla eftersom att jag lätt kan köra omkull och skulle det bli så att jag är tvungen att gå en morgon kan det vara minusgrader, även när jag går hemåt.

Skulle ni som sitter och bestämmer över hur våra skolbussar ska köra själva vilja gå i en halvtimme i minusgrader på morgonen eller eftermiddagen? Det blir säkert längre än så när det är is på vägarna. Eller skulle ni vilja att era egna barn ska göra detta?

Eftersom ni nu har bestämt att jag måste göra så här så undrar jag om ni har något förslag på hur jag ska kunna ta mig hem på enklaste sätt? Om inte så har jag ett förslag:

Den buss som kör eleverna som bor i Vinnersjö skulle kunna ta en annan väg, som inte tar mycket längre tid men som går förbi där jag bor. Jag är god vän med denne chaufför och skulle kunna instruera honom om den här vägen.

Den halvtimme som det tar för mig att gå använder jag hellre till att göra mina läxor!

Bussåkande elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons