Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då öppnar pappa staten börsen

Annons

Först vill jag hänvisa dig till sidan 16 i förra lördagens tidning, där jag hoppas att du förstår lite bättre vad det handlar om. Mer information kom i de lokala tv-nyheterna om den varghona som flyttats igen till mer lämpligt område.

Har inte detta djur förstått sitt eget bästa, att få leva i ett fredat område? Nej, hon går tillbaka till det ställe där hon vet att finns lättillgänglig föda, och som följd ställer till ett stort elände för dem som bedriver renskötsel. Men vad händer då? Jo då öppnar pappa staten stora börsen och beställer resa för vargtiken igen, med en kostnad på 500 000 kronor, enligt tv-nyheterna. Det har nu hänt tre gånger, alltså handlar det om 1,5 miljoner.

Vad tycker du som naturvän om all stress och alla bedövningssprutor som denna vargtik får ta emot? Humant sett är det dags för att avliva detta djur. Skulle en hundägare bete sig så här mot sin hund så blev det nog bestraffning enligt lag.

Blev det någon påföljd för de två tjänstemän som orsakade två vargvalpars död i Hälsingland i höstas? Det har vi inte hört något om. Detta experiment skulle ha kostat 800 000 och nu är man på gång att fortsätta experimentera trots ovilja bland befolkning och osäkert utslag. Beloppet för det får vi kanske redovisat så småningom.

När landstingschefen önskade 500 000 kronor till fler duktiga läkare var det många som höjde rösten. Vi på landsbygden vet nog vad vi vill lägga våra skattemedel på, det som ger oss livskvalitet.

Och det är inte stressade åksjuka vargar.

Ockelbomänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons