Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att lämna skutan?

Annons

Det pyr av ilska och missnöje i Gävle. Miljonförskingringen inom kommunen är det stora samtalsämnet på arbetsplatserna, runt fikabordet, i busskön och i hemmen.

Hur kunde det ske? Och var det bara en slump att det upptäcktes efter att förskingringen har pågått i flera år? Det alla nu undrar över är hur mycket av våra skattepengar som försvinner och har försvunnit utan att det ännu har upptäckts?

Sköts ekonomin lika illa på alla övriga kommunala skolor och förvaltningar?

Det är skandalöst att skötseln av ekonomin har sådana pinsamma brister. Politikerna har skämt ut vår stad och det värsta är att de inte har tillräckligt med råg i ryggen att ta sitt ansvar och avgå.

Carina Blank som är gammal dagisfröken borde inse att ställer man fram en skål med godis åt en barngrupp och sedan vänder ryggen till så är det inte så konstigt om någon har tjuvsmakat lite, frestelsen kan bli för stor för vissa.

När en tjänsteman ensam får ansvaret för flera miljoner så måste politikerna begripa att de är ansvarslösa. Som man bäddar får man ligga heter det. Politikerna kan inte sitta som gapande, ovetande fågelholkar och se förvånande ut på presskonferenserna när de får frågor kring detta.

Det är dags att rensa upp ordentligt i kommunhuset, politikerna kan inte längre leva på gamla meriter. Carina Blank måste fundera över sin favoritslogan ”Välkommen ombord”. Kanske dags för ”blankan att gå på plankan” och lämna skutan?

Uppgiven skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons