Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är redan på hugget

Vad hjärnan är full av pladdrar munnen om.

Annons

Den alkoholiseringsivriga kommunledningen är redan på hugget, när det gäller att se till att alkoholen får bra utrymmen i Rådhuset, när Uppsala universitet lämnar huset i mars.

Carina Blank tycker att det vore kul om det på entréplanet gick att kombinera en saluhall med en bistro (krog) med en bar.

På andra våningen småbutiker och längst upp är det tänkt att det skall bli ”festvåning och konferensutrymmen”. Inte helt i linje med kommunens alkoholpolitiska åtgärdsprogram, som talar om en restriktiv alkoholpolitik i syfte att minska utbud och konsumtion för att begränsa de sociala och medicinska skadorna. Men alkoholpolitik rör ju bara missbrukarna och har ju inget samband med vägen dit.

I jämförelse med vad kommunen tidigare åstadkommit ifråga om svek mot sitt eget alkoholpolitiska åtgärdsprogram, samt riksdagens alkoholpolitiska mål, så är det planerade alkoholtillskottet relativt litet. Men det är ändå en ökning i jämförelse med den målsättning Gävle kommunfullmäktige beslutade om år 1985. Men det har ju inte respekterats tidigare. Varför skulle man göra det nu?

Det är väl bara att fortsätta på den inslagna alkoholiseringsvägen. Det finns vad jag kan se inget alternativ. Alla beslutsfattare strävar vad jag kan se åt samma håll. Mera alkohol och sociala och medicinska skador. Någon hederlighet finns inte inom synhåll.

Olle Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons