Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De dribblar på alla vis för att få igenom sin vilja

Var finns ödmjukheten?

Annons

Efter att ha läst artikeln i GD om dragningen av Ängsbergsvägen, där den lilla människan blir drabbad, blir jag arg (lindrigt sagt) över det sätt som kommunen med Carina Blank i spetsen agerar på. Man dribblar på alla vis för att få sin vilja igenom.

Det påstås att Bernt Bergström inte är sakägare. Det kan man räkna ut på ena handens tumme (om man nu kan räkna) att han är sakägare. Får man en livligt trafikerad väg dragen över sin tomt och alldeles in på husväggen, så är man väl i allra högsta grad sakägare. Jag förstår att kommunen sitter i knät på KF Fastigheter, Ikea och kapitalet, därför tar man till vilka korkade argument som helst.

Jag anser att man även har myglat, genom att man har suddat ut tomtgränsen på illustrationskartan, så att det inte syns hur detaljplanen drabbar Bernt Bergström.

Jag tycker att det här är en soppa utan like. I en ledare av Karin Bergkvist lördagen den 2/2, läste jag om Carina Blanks försök att slå ifrån sig ansvaret för de förskingrade miljonerna. Det är alltid lättare att skylla på de lägre tjänstemännen än att erkänna ett fel, och göra en så kallad pudel.

Eter att ha läst flera insändare och dryftat frågan med flera kommuninvånare, så tycker jag att det är dags för Carina Blank att ”tjacka spikskor och listigt dra iväg” (med andra ord avgå).

Det finns både bra och dåliga chefer. Det finns de som tar på sig sitt ansvar och erkänner när de gör fel, vilket visar på självinsikt. Det är det jag vill kalla ödmjukhet.

Tyvärr finns det också sådana som är inkompetenta att leda, stötta och entusiasmera sina medarbetare, och som klänger sig kvar på sin post, trots att det framgår med klar tydlighet, efter en personalenkät, att chefen saknar förtroende hos sina medarbetare. Jag skulle skämmas att gå till mitt arbete efter så svidande kritik.

Insatt Valbobo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons