Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hamnar utanför det sociala nätet

Nu är det bestämt av beslutsfattarna som inte har någon kunskap om funktionshindrades verklighet att även ta det sista nöjet ifrån dem. Jag pratar om deras enda sociala nät till världen där utanför, deras taltidning.

Annons

Hur skulle du reagera om GD inte kom en morgon? Ganska irriterad va? Men om den inte alls kom? Ja, då fick du ju lösa det på något vis. Börja läsa en annan tidning eller börja läsa på internet.

Så funkar det inte för de som har ett funktionshinder. De har valt att lyssna på en taltidning för att de har det behovet. De kan inte ta till sig den vanliga morgontidningen eller Aftonbladet, eller internet eftersom utbudet är för krångligt och svårläst.

Och det finns inga andra taltidningar inom vårt område som är till för funktionshindrade. Alltså hamnar de utanför det sociala nätet. De kommer inte längre att få nyheter, samhällsinformation, kulturnyheter, nöjestips, och så vidare som alla andra får.

Det är en tillgång som vi alla tar för givet att den alltid finns där, men nu kommer den inte att finnas till för alla.

Funktionshindrad

Svar direkt: Det här är en missuppfattning. Taltidningen ska inte försvinna, men under nästa år ska den gå över till RATS, det vill säga talsyntes. Det är ett nationellt beslut som vi inte kan styra över. Men som sagt, Gefle Dagblad kommer även i fortsättningen att finnas som taltidning med både nyheter, kultur, samhällsinformation och nöje.

Gefle Dagblads redaktion

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons