Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De leker med våra barns framtid

Annons

Regeringen och friskolekramande politiker leker med våra barns framtid.

Att huvudsyftet för friskoleföretag är att tjäna pengar är väl helt klart. Först i andra eller tredje hand kommer att barnen ska få en gedigen utbildning som grund för framtiden.

För varje dag kan vi nu läsa om hur friskolor saknar kompetens. Hur de brister vad gäller praktikantplatser. Fler och fler går i konkurs. Men man hör nästan aldrig att Jan Björklund och friskolekramande politiker nämner konsekvenserna för barnen när dessa tvingas sluta mitt i en termin etcetera.

Det verkar inte som om någon tar ansvar för barnens fortsatta utbildning eller hjälper dem att komma in på nya skolor. Att lämna över skolutbildningen till människor och organisationer där vinstintresset är det primära och eleverna det sekundära borde bara förekomma i bananstater och inte i ett land som vill ta ansvar och vårda sina barn och ungdomar.

I dagarna ser man hur friskolor säljs och köps som om det vore vilken vara eller produkt som helst. I dag finns det exempel på fall där barn i skolor som gått omkull antingen avslutat sina studier helt eller hamnat utanför en organiserad tillvaro.

Det är oförsvarligt att en kulturstat lämnar ut utbildningen av våra ungdomar till lycksökare, brottslingar och personer och organisationer som i första hand är ute efter högsta möjliga vinst. Sannolikt finns det undantag men de är få.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons