Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är dags att lämna EU

Annons

EU går från dumhet till dumhet när det gäller att besluta om sådant som organisationen inte borde lägga sig i. Byråkrater i Bryssel, vars synfält inte sträcker sig norr om Belgien och Tyskland, beslutar om sådant som rimligen bara angår oss svenskar.

Samtidigt som man hittar på diverse tok för oss, så stödjer man med miljarder euro ohälsosam tobaksodling i Grekland, fiskare i Spanien och Portugal som tömmer haven på all fisk samt franska vinodlare som häller ut osäljbart vin på gatorna. EU-byråkraterna förbjuder Sverige att sälja (snart också förbruka) snus, surströmming och annan matfisk från Östersjön, förbjuder oss att sänka skatten på miljövänlig etanol, förbjuder oss att förbehålla jakten i fjällvärlden åt dem som bor där.

EU förbjuder oss att ha viss jakt på skrakfåglar som med sin avföring ödelägger vackra skärgårdsöar, förbjuder jakt på störande kajor, förbjuder svensk skyddsjakt på varg och björn, förbjuder den fria förhandlingsrätten på arbetsmarknaden och vill, enligt europeiskt mönster, införa lagstiftade löner.

EU vill tvinga Sverige att införa moms för små ideella föreningar – vart tar då all vår barn- och ungdomsidrott vägen och hur påverkas vår demokrati, som i grunden bygger på folkrörelser?

Fler tokigheter finns också, men detta borde räcka för att kräva att Sverige lämnar EU. Många (storföretagare, höga politiker med flera som vill åka runt och gotta sig med likasinnade på kostsamma möten) påstår att Sveriges nytta av frihandel och fri rörlighet väger tyngre än ”detaljer” som de jag nämnt.

Men varför går det då så bra för Norge, som inte är medlem av EU men ändå genom avtal njuter handelsfördelarna samtidigt som landet självt bestämmer om sina inre förhållanden?

Ut ur EU, nu!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons