Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är flera som har spåransvar i Valbo

Generellt har det varit sämre spår och leder i år under barmarks­säsongen på grund av den regniga sommaren. Spåren har varit blöta, leriga och svårskötta.

Annons

Det finns flera spårområden och parter som ansvarar för spåren i Valbo. Spårområdet vid Åbyvallen är en föreningsdriven anläggning som sköts av Valbo AIF. Gävle kommun ansvarar och sköter det nya 3,3 km elljusspåret vid Sofiedal samt Gästrikeleden som passerar Valbo.

Tidigare ansvarade och skötte Gävle kommun det gamla elljusspåret vid Sofiedal. Sedan några år tillbaka ansvarar och används denna av Gävle fältrittklubb. Detta på grund av att det var brist på ridleder i Valbo sedan Valbo köpstad byggts på de gamla ridlederna. I samband med förändringen gjordes i stället ett nytt 3,3 km elljusspår till motionärer.

Det så kallade Springa jorden runt-spåret användes för detta tillfälliga arrangemang och ingår inte i någon speciell anläggning. Däremot går Gästrikeleden förbi delar av sträckan och Gävle kommun ansvarar för dessa.

Har du fler funderingar om vem som ansvarar för spåren eller vill göra en felanmälan går det bra att vända sig till mig så kan jag hänvisa dig till rätt person.

Med vänlig hälsning

Charlotte Holmsten

funktionsansvarig friluftsliv Gävle kommun

026-17 94 08, charlotte.holmsten@galve.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons