Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är för barnens bästa

Svar till ”alla förskollärare”

Annons

Ibland undrar jag hur ni resonerar. Ni skriver att ni tänker på barnens bästa, men borde inte föräldrarna veta vad som är bäst för barnet, eller?

Vissa är förskolebarn som älskar förskolan, andra inte. Jag tror nog att de flesta föräldrar som lämnar sina barn gör det för att de tycker att det är för barnets bästa. Om ni är så måna om barnen så borde ni tänka på bebisen i familjen, att den också behöver lite egentid med mamma/pappa. Och hur fungerar man som förälder om man är vaken halva nätterna med en bebis och sen ska upp tidigt på morgonen och inte ens kan ta en vila under dagen? För mig är inte det det bästa för barnet.

Är man själv hemma med en bebis och syskon så är det väldigt svårt och underhålla det äldre barnet sju dagar i veckan. Ett barn behöver umgås med andra barn i samma ålder och det är inte alltid en förälder har det kontaktnätet.

Vad jag vet så har öppna förskolan sommaruppehåll. Om föräldrarna har ett jobb så får de semesterdagar och jag är ganska säker på att de tas ut någon gång under året så att barnet får sin semester. Sen om de tas ut på sommaren eller vintern är väl upp till föräldrarna. Jag tror nog att de flesta föräldrar vill undvika att barnet ska gå i förskolan på annan plats på sommaren och gör sitt bästa för att undvika detta.

Men det är inte bara ni förskollärare som kanske inte alltid får välja när ni vill ha semester. Hur skulle det se ut om alla i hela samhället tog semester när man ville?

Hur skulle det se ut om polis och sjukvårdspersonal tog semester samtidigt? Det fungerar väl inte riktigt så och det borde man veta innan man utbildar sig till ett sådant yrke!

Om man slapp betala avgift på sommaren om man hade barnet hemma så kanske fler skulle ha barnet hemma. Barn till föräldralediga är på förskolan 15 timmar av 168 timmar på en vecka, så jag förstår verkligen inte vad ni gnäller över!

Föräldraledig som har barnet

hemma under sommaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons