Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är förfärligt ovårdat

För ett par år sedan rasade debatten kring ”Priapos trädgård”, monstret i rondellen vid Gävles västra utfart. Det är alltså det första intrycket man får av Gävle om man kommer västerifrån.

Annons

De olyckor man befarade på grund av att bilisterna skulle bli ouppmärksamma i mödan att ta in vad de såg, har så vitt jag vet inte inträffat. Så långt så gott.

Personligen tycker jag att jeepen är fasansfull, en skamfläck för Gävle. Tänk om vi i stället hade fått till exempel ett rejält ankare, som kunde ge associationer till en sjöfartsstad. I mina vredaste tankar har jag hoppats att ”trädgården” skulle växa upp och förhoppningsvis skymma eländet.

Konstprofessorn A-L Johard Kåberg var inne på samma linje i en analys i GD i juni 2009: ”I värsta/bästa fall tar grönskan över och allt blir till en miniträdgård, helt i Priopos anda!”

Men vad har hänt? ”Trädgården” består i dag huvudsakligen av ogräs och blommor värdiga ett dike samt ett dött träd. Det ser förfärligt ovårdat ut och man skäms när man passerar rondellen med utombys besökare i bilen. Snälla ansvariga i Gävle, är det så här ni har tänkt att det ska se ut?

Birgitta Zetmann

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons