Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är höjden av hyckleri

Stora multinationella företag, som G4S, som finns i ett stort antal länder är så gott som alltid organiserade i koncerner med ett moderbolag i hemlandet, och dotterbolag i länder dit de expanderat.

Annons

Moderbolaget i dessa koncerner äger och kontrollerar dessa dotterbolag och är därför naturligtvis också ansvarigt för hur dotterbolagen bedriver sin verksamhet i dessa länder.

Det faktum att G4S i Israel samarbetar med den israeliska staten i dess brott mot internationell rätt och Genèvekonventionen betyder att moderbolaget godkänner denna verksamhet.

Det finns alltså i detta sammanhang ingen orsak att skilja på ett dotterbolags dåliga beteende och moderbolagets ansvar för detta.

Det svenska dotterbolaget i sin tur är i direkt förbindelse med verksamheten i Israel via moderbolaget. Att som Stefan Axelsson påstå att det inte skulle finnas någon koppling till G4S i Sverige och G4S i Israel är därför höjden av hyckleri.

Om moderbolaget ville så skulle man enkelt kunna sluta med den verksamhet som bryter mot internationell rätt. Det är precis det somliga av oss vill uppnå genom att sätta press på G4S.

Magnus D

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons