Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte så dålig sovtid

Annons

I en insändare 11/3 raljerade jag om det smått vansinniga förhållandet, att när min son bokade det enda sovtåg som går att boka via SJ en söndagkväll från Gävle klockan 19.35, framme i Göteborg 08.37 (13 timmar senare). Han måste åka en sju timmar lång omväg för att kliva på sovtåget i Ånge, som sedan åker hela vägen tillbaka till Gävle (där tåget svischar förbi utan att stanna) för att sedan fortsätta mot Göteborg.

SJ:s pressavdelning svarade på min kritik i GD den 17/3 och påstod helt felaktigt att sovtåget åker förbi Gävle 04.33, och byggde på det upp ett resonemang om att det skulle vara så otroligt störande för dem som redan sov i tåget att behöva lyssna på påstigande i Hudiksvall och Gävle, samt att sovtiden (om man steg på i Gävle 04.33) till 08.37 skulle bli nästan obefintlig.

SJ Pressavdelning försvarade i sitt inlägg detta förhållande som om det skulle vara en bra grej att tåget inte stannade i två av de största städerna i Norrland och man berömde sitt eget agerande när man erbjöd ”en speciallösning” som för resenären från Gävle innebär sju timmars extra tröskande på tåg och väntande på kalla nattperronger som en fördel för resenären!

Nästan lika vansinnigt blir det för Hudiksvallsbon som är tvungen att åka buss från Hudik klockan 20.55 mot Sundsvall och där kliva på sovtåget 23.47, för att svischa förbi hemstaden 00.41 på väg mot Göteborg.

SJ:s pressavdelning har tydligen inte ens förmågan att hålla rätt på sina egna tidtabeller.

Detta är fakta: Sovtåg 77 lämnar Sundsvall 23.47, passerar utan att stanna Hudiksvall 00.41 och Gävle 02.19.

Om man fick kliva på detta tåg i Hudiksvall och i Gävle skulle Hudiksvallsbon hinna sova cirka åtta timmar och Gävlebon drygt sex timmar på väg mot Göteborg.

Det tycker jag faktiskt inte är så förfärligt dålig sovtid!

Jag tycker inte SJ skall brösta sig och framhålla sitt förträffliga ”erbjudande om speciallösning” för Gävlebon!

SJ föredrar uppenbarligen att sovplatser går tomma, än att man fyller dem med Norrlandsresenärer.

Låt sovtåg 77 stanna i Hudiksvall och Gävle!

Bernt Ersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons