Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är lika illa i Syrien

Annons

Aldrig hade mina känslor varit så ljuvliga, så högtidligt stormande som den dagen då Iraks diktator föll. Frihetssträvan tilltog och en ny värld öpnade sig för demokratiska krafter och frihetstörstiga människor i hela Orienten.

Förtryckta människor reste sig, efter en lång ivrig längtan så kom det en doft av frihet.

Folken i Orienten har lidit länge under oket av tyranniska regimer som för en politik som bygger på att slå in en kil mellan olika folkgrupper för skapa möjligheter att styra landet med järnhand.

Turen har nu kommit till Syrien, ett land som inte respekterar de mänskliga rättigherna och som för en politik som är långt ifrån en modern rättsstat. Uppvakandet är ett positivt mänskligt fenomen och vanligtvis brukar folk vakna upp efter en lång djup sömn.

Demonstrationer har börjat förekomma i nästan alla städer i Syrien och regimen svarar med eld och har omvandlat städerna till spökstäder. Händelserna accelererar dramatiskt och vissa kurdiska så kallade polititiska partier manar till lugn och försoning. Det är en skam för dessa partier!

Det är tyst från omvärldens sida också. Jag gissar att omvärlden inte är säker på vad som pågår, därför väljer de att ligga lågt. Men så småningom kommer omvärlden att inse att det är lika illa i Syrien som i Libyen.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons