Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är naturligt efter 70 höstar...

Annons

Det är som om mina ben inte riktigt bär nu, mest gäller det mitt vänstra – det som är uppsprättat och där en blodåder är borttagen (lånad). En åder som sedan monterades (i tre delar tror jag det var) uppe på vänster sida i mitt bröst vid hjärtat.

Dessutom känns det fortfarande som om något rasslar och skakar inne i min kropp i övrigt. Till detta har stelheten i mina axlar såsom förankrat sig. Dock är jag osäker på hur länge den stelheten kommer att finnas kvar just där – i axlarna. Den kan förflytta sig till andra leder.

Vart har jag inte vetskap om förrän denna förflyttning har kommit till stånd. Tydligen kallas det för artrit, eller något liknande. Gikt har också nämnts.

Ja, jag säger då det. Tydligen fortsätter jag att tappa styrka. Ja, styrkan minskar. Naturligt under höstar – inte minst efter 70 sådana nu.

Snart kommer väl även min tunga att förses med band också, vilket leder till vidrig bekräftelse på språklig förlamning och i stället för faktisk dialog får jag väl då låta mig nöja med att bli trampad på tårna. 

För Guds skull, låt det bli fred i vår tid med efterföljande mycket stor lättnad. Må då heller ingen leka Tarzan utan tillstymmelse till eftertanke i ämnet nuet. Låt i stället betala ut presenter, som ingen skulle vilja vara utan.

Tolle Lege

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons